Ρόδι και ρακή: Το νέο «μαγικό» φίλτρο από την Κρήτη (εικόνες)

Όταν οι θεραπευτικές ιδιότητες και το κατακόκκινο χρώμα από το ρόδι, συνάντησαν την παραδοσιακή κρητική ρακή το αποτέλεσμα ήταν κάτι το πρωτόγνωρο.


Ένας νέος συνδυασμός, μεταξύ της παράδοσης και των συστατικών της φύσης έχει ξεσηκώσει τους Κρητικούς το τελευταίο διάστημα.

Η αλήθεια είναι, ότι η συγκεκριμένη συνταγή κυριαρχεί πολλά χρόνια, ειδικά όταν θέλουμε να φτιάξουμε σπιτικό λικέρ με ρόδι. Το δεύτερο συστατικό έχει να κάνει με το αλκοόλ. Οπότε σε αρκετά κρητικά σπίτια η ρακή συντρόφευε τον κατακόκκινο χυμό ροδιού.

Από την σκέψη... στην παραγωγή!

Το τελευταίο διάστημα, μία ανερχόμενη startup εταιρεία με έδρα το Ρέθυμνο, ανέδειξε την δική της μοναδική συνταγή η οποία διεγείρει όσους τη δοκιμάσουν.

Ο λόγος για το Spitiko Me|raki, οι δημιουργοί του οποίου πέρα από το ρόδι, που κάνει θραύση, αναδεικνύουν κι άλλες γεύσεις μαζί με ρακή, όπως είναι το κίτρο και το μέλι.

Μετά τη συνάντηση που είχαμε μαζί τους στην έκθεση του σταθμού στο Μετρό Συντάγματος, αναθεωρήσαμε για το πόσο παλαιοκρατικό είναι το παραδοσιακό ποτό του νησιού μας.

 
Συν τοις άλλοις, το συγκεκριμένο «παραδοσιακό» κοκτέιλ είναι χαμηλό σε ποσοστά αλκοόλ κάτι που σημαίνει πως μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας ηδύποτο πριν ή μετά το φαγητό, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σας.

Κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη και σε σχετικά χαμηλές τιμές (από 4 ευρώ το μπουκάλι) και αξίζει έστω για μια φορά να το δοκιμάσετε, ειδικά αν είστε λάτρεις των νέων γεύσεων και φυσικά... πάνω από 18.

Μια νέα ιδέα γεννήθηκε στην Κρήτη, με αγάπη για τους ανθρώπους της και όχι μόνο.

Στην υγειά σας λοιπόν!




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι «γονάτισε» το TEDx Heraklion μέσα σε 15 λεπτά! (vid)
Eurogroup: Ένα «άθλημα» που στο τέλος κερδίζει πάντα... το Σικάγο!
Ελλάδα της κρίσης, της κατάθλιψης και της αυτοκτονίας (documentary)
Νικήστε το κρυολόγημα! (λύσεις & συμβουλές)