Πάμε για μπάνιο! Οι κορυφαίες ελληνικές παραλίες


Έσφιξαν οι ζέστες ξαφνικά και όπως φαίνεται θα δυναμώσουν κι άλλο! Γι αυτό το VK Blog σας δροσίζει και σας προτείνει τις 10 κορυφαίες ελληνικές παραλίες με τον τίτλο "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ".

1. Ναυάγιο - Ζάκυνθος



Η απρόσιτη από ξηράς και πανέμορφη παραλία του Ναυάγιου με το ξεβρασμένο πλοίο Παναγιώτης.

2. Άγιος Προκόπιος - Νάξος



Μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου, έχει βαθμολογηθεί μέσα στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης και η τρίτη καλύτερη στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Χώρα της Νάξου και έχει συνολικό μήκος 2 χιλιόμετρα.

Στην αρχή της παραλίας βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Προκοπίου που έδωσε το όνομά του στην παραλία και την περιοχή.

3. Φαλάσαρνα - Χανιά



Τα Φαλάσαρνα είναι μακράν η ομορφότερη παραλία της Κρήτης και επανειλημμένα έχει βραβευτεί ως η καλύτερη της Ευρώπης, προσφέροντας άφθονη αμμουδιά και εκπληκτικά κρυστάλλινα καθαρά νερά.

4. Πόρτο Κατσίκι - Λευκάδα



Το Πόρτο Κατσίκι είναι αναμφισβήτητα η διασημότερη παραλία της Λευκάδας. Οι φωτογραφίες της έχουν κάνει το γύρο του κόσμου και πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται το νησί για να γνωρίσουν αυτή την μαγευτική παραλία καθώς θεωρείται μια από τις ξεχωριστές της Ευρώπης.

5. Καβουρότρυπες - Χαλκιδική




Άγνωστη στον πολύ κόσμο, αλλά πολύ εντυπωσιακή παραλία της Σιθωνίας, με εντυπωσιακά καταγάλανα νερά που θυμίζουν εξωτικό νησί. Βρίσκεται 20 χλμ έξω από τον οικισμό Βουρβουρούς και περίπου 6 χλμ από την παραλία του Αρμενιστή.

6. Ψιλή Άμμος Σέριφος



Η Ψιλή άμμος βρίσκεται λίγα μόνο χιλιόμετρα μακρυά απο το λιμάνι και με την πρώτη επαφή δεν εντυπωσιάζει.Πλησιάζοντας όμως και φτάνοντας στην παραλία νοιώθεις να σε τυλίγει η θετική ενέργεια και η ομορφιά του χώρου.Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη παραλία,αλλά ακόμα και σε μέρες πολυκοσμίας εύκολα θα βρείτε μέρος να απλώσετε την ψάθα σας χωρίς να ενοχλείστε απο τους γύρω. Η ονομασία προέρχεται από την υπέροχη χρυσοκίτρινη άμμο που είναι πεντακάθαρη και σε συνδυασμό με τα αρμυρίκια και τους λόφους που σχηματίζονται συνθέτει ένα υπέροχο τοπίο.

7. Μύρτος - Κεφαλονιά



Είναι το σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς και θεωρείται από τις πιο ωραίες παραλίες των Επτανήσων. Βρίσκεται βόρεια του Αργοστολίου, την πρωτεύουσα του νησιού και είναι μια εκπληκτική παραλία με ψιλή χρυσή άμμο και υπέροχα σμαραγδένια νερά, σαν κάποιος να ξάνοιξε το χρώμα της θάλασσας. Η παραλία περιστοιχίζεται από εντυπωσιακούς και θεαματικούς βραχώδεις γκρεμούς. Αυτός ο αγνός παράδεισος είναι από τα πλέον φωτογραφημένα μέρη στην Ελλάδα και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.

8. Κουκουναριές - Σκιάθος



Η παραλία Κουκουναριές απέχει 12 χμ. από την Χώρα της Σκιάθου και είναι διεθνώς γνωστή για το εντυπωσιακό τοπίο της, με τις κουκουναριές να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα με τα γαλαζοπράσινα νερά.

9. Σίμος - Ελαφόνησος



Μπορεί να χρειάζεστε αρκετές ώρες οδήγησης για να φτάσετε στο συγκεκριμένο μέρος αφού η Πελοπόννησος δεν φημίζεται για το οδικό της δίκτυο αλλά σίγουρα η συγκεκριμένη παραλία θα σας αποζημιώσει.

10. Σύβοτα - Θεσπρωτίας



Τα Σύβοτα είναι ένα παραθαλάσσιος παράδεισος στο νότιο άκρο του Ν. Θεσπρωτίας χτισμένο σε ένα μικρό, κλειστό κόλπο. Είναι η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή της Θεσπρωτίας, με συμπλέγματα νησιών και τις ομορφότερες παραλίες της Ηπείρου.Είναι σημείο αναφοράς του εγχώριου και διεθνές jet set,με σύγχρονη μαρίνα και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Αυτές ήταν οι ομορφότερες ελληνικές παραλίες αλλά εκτός από αυτές υπάρχουν και πολλές άλλες (εξ' άλλου η Ελλάδα περιβάλλεται από θάλασσα) και μάλιστα βραβευμένες με τον τίτλο "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ".