Πήρε μαζί... την περηφάνεια του

Η δημοσίευση αυτή δεν αποτελεί αντικείμενο οπορτουνισμού και παρακαλώ να μην διαδοθεί.


Ο Βαγγέλης δεν το έβαλε στα πόδια. Πήρε μαζί την περηφάνεια του και αποχαιρέτισε τη μάταιη κοινωνία μας.

Και τι δεν έχει ακουστεί τις τελευταίες δύο ημέρες, από την ώρα που το ζευγάρι ανακάλυψε τυχαία τη σορό του εξαφανισμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, λίγα μέτρα μακρυά από το «μάτι» του κυκλώνα.

Ο Βαγγέλης ήταν θύμα bullying! Όχι, ο Βαγγέλης ήταν ομοφυλόφιλος! Μετά αλλάξαν γνώμη! Ο Βαγγέλης είχε κακούς βαθμούς και του φώναζαν οι γονείς του! Μάλλον πως ο Βαγγέλης δεν ήταν τίποτα από όλα αυτά.

Ακόμα και όλα μαζί να τα συμπτυχώσετε σε έναν άνθρωπο, έναν μονάχα, όσο αδύναμος κι αν είναι, ίσως η ιδέα της αυτοκτονίας να μην τον επηρεάσει ποτέ. Μπορεί να μην του χτυπήσει καν την πόρτα.

Ένας 20χρονος, χορτασμένος από την πλούσια κρητική κουλτούρα, που απ' ότι λέγεται στην οικογένειά του στερήσεις υλικές δεν είχε, όσο και να ταπεινωθεί δεν θα το βάλει κάτω. Δε θα παραδοθεί σε έναν εγωιστικό θάνατο.

Έκανε ακριβώς το αντίθετο. Δεν παραδόθηκε ποτέ! Αποχαιρέτισε την βάναυση κοινωνία μας, με τον τρόπο που επέλεξε ο ίδιος. Είπε αντίο σε έναν κόσμο που δεν του έμαθαν να ζει.

Γιατί αγαπητέ μου αναγνώστη, στα παιδιά μας πρέπει να μαθαίνουμε και το καλό... και το κακό. Διότι, όταν το κακό τους χτυπήσει τον ώμο πρέπει να ξέρουν πως να σκύψουν και να απαντήσουν στο χτύπημα.

Η ψυχή του πλέον θα αναπαύεται αιώνια. Ήσυχη, πράα και περήφανη.

Καλό ταξίδι...