Ξεχάστε το φορτιστή του κινητού σας


Το καλοκαιράκι έφτασε κι αν μη τι άλλο, ο χρόνος που περνάμε εκτός σπιτιού είναι ασυζητητί περισσότερος από αυτό μέσα στους τέσσερις τοίχους.
Επειδή, όμως, ειδικά στη χώρα μας, το να κανονίσεις κάτι τελευταία στιγμή, ενώ είσαι ήδη έξω, είναι σύνηθες φαινόμενο, θα σου έχει τύχει αρκετές φορές να ξεμείνεις από μπαταρία, σωστά;
Ακόμη περισσότερο την ώρα που βρίσκεσαι σε κάποια συναυλία; Από συναυλίες πια, ανεξαρτήτως κρίσης, οι επιλογές είναι άφθονες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η λύση του να δίνουμε το κινητό του κολλητού ή της κολλητής για να μας βρίσκουν μπορεί να θεωρηθεί μόνο προσωρινή λύση, ενώ το να κουβαλάμε το φορτιστή όλη την ώρα πάνω μας δεν είναι η ενδεδειγμένη, μιας κι από μόνος του δε λύνει το πρόβλημα. Αν δε βρίσκεις πρίζα, δώρο άδωρον.

Γι' αυτό η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Orange δημιούργησε ένα μοναδικό T-shirt, το οποίο θα μπορεί να φορτίσει το κινητό σου ενώ είσαι έξω! Πώς λειτουργεί; Το T-shirt εκμεταλλεύεται τον ήχο από τη συναυλία στην οποία βρίσκεσαι και τη μετατρέπει σε ενέργεια με την οποία γεμίζει την μπαταρία του κινητού σου. Αναλυτικότερα, ο ήχος μετατρέπεται σε ηλεκτρικό φορτίο, το οποίο μεταφέρεται στην μπαταρία που το συνοδεύει κι εν τέλει φορτίζει τη συσκευή σου. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, αφού ένα T-shirt διαθέτει μεγάλη επιφάνεια για να απορροφά περισσότερους ήχους, ώστε να επαρκεί για πλήρη φόρτιση ενός κινητού ή ενός smartphone.

Το εγχείρημα ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και μάλιστα η Orange το λάνσαρε στο Φεστιβάλ Glastonbury 2011, μοιράζοντας ένα συγκεκριμένο αριθμό T-shirt σε συμμετέχοντες στο φεστιβάλ. Βέβαια, αν και πολλοί έσπευσαν να βαφτίσουν το εν λόγω T-shirt διαφημιστικό κόλπο, αφού επάνω του ήταν ξεκάθαρο το λογότυπο της εταιρείας, κανείς δεν αμφισβήτησε το πόσο έξυπνο ήταν.

Όπως και να έχει, εκτός απροόπτου, στο μέλλον προβλέπεται η κυκλοφορία του και στην αγορά, ώστε να έχουμε όλοι τη δυνατότητα να το αποκτήσουμε. Ας ελπίσουμε μόνο ότι τότε θα υπάρχει ποικιλία στα σχέδια, ώστε να μην είμαστε όλοι ντυμένοι στα ίδια...

(VK σχόλιο: Ήμασταν μεταφορικά, τώρα θα είμαστε και κυριολεκτικά στη πρίζα!)