5 Συμβουλές για φθηνές διακοπές


Η ζωή είναι μικρή και η φτώχεια θέλει καλοπέραση! Γι' αυτό λοιπόν το VK Blog σας δίνει λύσεις εν μέσω κρίσης, για να ζήσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές όπως τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να στερηθείτε πολλά και δίνοντας λίγα. Μη μένετε άλλο στο σπίτι, εκμεταλλευτείτε το ελληνικό ζεστό καλοκαίρι και αφήστε τα προβλήματα σας στην άκρη για λίγο.

Ξεκινάμε!

1. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε που περίπου θέλετε να πάτε και πότε.

2. Αφού προσδιορίσετε λοιπόν το που και το πότε, θα πρέπει να ψάξετε και το πως. 

 
Οικονομικότερη λύση στις μετακινήσεις είναι το πλοίο. Παρόλο που τα περισσότερα ελληνικα πλοία και ειδικά αυτά που ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά δεν είναι και τόσο αξιόπιστα, γλιτώνετε αρκετά χρήματα σε σχέση με τις τιμές των αεροπορικών εισητηρίων. Μάλιστα αν κλείσετε τα εισητήρια σας μέσω ταξιδιωτικών ιστοτόπων ενδέχεται να επωφεληθείτε εξαιρετικών εκπτώσεων. Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες από τις πιο αξιόπιστες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες:


Μπορεί με το καράβι να κάνετε πιο πολλές ώρες να φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά θα βρίσκεστε μαζί με το ταίρι ή τους φίλους σας, πιο πολλές ώρες. Μπορείτε να αποφύγετε τις «καραβίσιες» τιμές στους καφέδες, τα νερά, τα αναψυκτικά και τα σνακ. Πάρτε ένα παγούρι με νερό, μερικά αναψυκτικά, φρούτα και σάντουιτς από το σπίτι. Πάρτε και μερικά καφεδάκια έτοιμα. Προτιμότερο είναι τα χρήματά σας να τα καταναλώσετε τουριστικά στον τόπο προορισμού, σας παρά εντός του καραβιού.


3. Εφόσον λοιπόν κανονίσετε και το πως, θα πρέπει να οργανώσετε και το που.
Σίγουρα μια καλή λύση εφόσον βέβαια έχετε μάθει να το ζείτε και το αντέχετε, είναι το Camping, οργανωμένο και μη.


Ορισμένες ιστοσελίδες που μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά μ' αυτό είναι οι παρακάτω:


Ενώ ένα από τα πιο οικονομικά και ειδυλλιακά οργανωμένα ελληνικά camping είναι αυτό της Αγίας Άννας στην Εύβοια. Περισσότερα γι αυτό μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα:


Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Σε περίπτωση πάλι που είστε τύπος του ξενοδοχείου, του δωματίου και της πισίνας, θα πρέπει να προσέξετε ορισμένες παραμέτρους.


Συνήθως ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο κοστίζει λιγότερο από ό,τι το ξενοδοχείο. Αν επιλέξετε ένα δωμάτιο λίγο πιο μακριά από τη θάλασσα, η τιμή θα είναι μικρότερη. Απλά προσέξτε να παρέχει τις βασικές ανέσεις: καθαριότητα, μπάνιο, air condition, ψυγείο και παράθυρο. Επίσης, προσέξτε την περίπτωση που προσφέρει πρωϊνό να μην κοστίζει όσο η διαμονή σας σε ξενοδοχείο με ημιδιατροφή. Να τα ελέγξετε όταν κλείνετε το δωμάτιο. Τηλεφωνήστε, ρωτήστε, πάρτε τιμές και ζητήστε την τελική προσφορά γραπτώς. Μετά στέλνετε τα χρήματα που μπορεί να σας ζητήσουν ως προκαταβολή.
Ορισμένες χρήσιμες ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν στην αναζήτηση της διαμονής σας, με πληροφορίες, φωτογραφίες, τιμές και τηλέφωνα είναι οι εξής:


4. Αφού βρήκατε και μέρος για να μείνετε, προχωράμε στο τι θα φάτε. Σημαντικό μέρος των εξοδών στις διακοπές ξοδεύεται στην διατροφή, οπότε είναι ένα σημείο που θα πρέπει να προσέξετε.


Σίγουρα είναι οι διακοπές σας! Δε μπορείτε να βάλετε μέτρο και πρόγραμμα στο τι ακριβώς πρέπει να ακολουθήσετε, αλλά θα σας δώσουμε ορισμένες σύντομες συμβουλές για να μη ξεφύγετε.

- Το πρωί που ξυπνάτε τρώτε όσο πιο πολύ μπορείτε. Θα σας δώσει αρκετή ενέργεια κατά τη διάρκεια της μέρας και θα σας κόψει σίγουρα τη μεσημεριανή λιγούρα. Αν δεν περιλαμβάνεται πρωινό στην τιμή της διαμονής, φροντίστε να προμηθευτείτε από το κοντινότερο παντοπωλείο ή σούπερ μάρκετ που βρίσκεται κοντά στο δωμάτιό σας τα εξής: γάλα (μακράς διαρκείας ή εβαπορέ), κορν φλέικς, ζάχαρη, φρούτα, φρυγανιές, μαρμελάδα, μέλι και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σας για πρωινό.

- Έχετε μαζί σας μερικά φρούτα όπου κι αν πάτε. Σίγουρα μετά το μεσημεριανό μπάνιο, ανοίγει η όρεξη και ένα δροσερό φρούτο της επιλογής σας είναι η πιο ελαφριά και γρήγορη επιλογή.

- Μεσημεριανό. Αν παρόλα αυτά πεινάτε ακόμα ή οι μυρωδιές των ντόπιων εστιατορείων δίπλα στη θάλασσα, σας έχουν σπάσει τη μύτη, η λύση δεν είναι να υποκύψετε. Μπορείτε έτσι για το καλό μία φορά να επιλέξετε να δοκιμάσετε ένα μεσημεριανό γεύμα σε κάποια ταβέρνα της περιοχής, αλλά προς Θεού μην παραγγείλετε πεινασμένοι. Και θα παραγγείλετε το μισό κατάλογο και δε θα τα φάτε στο τέλος. Εκτός βέβαια των ενοχών που θα νιώσετε για το βάρος σας.
Μία άλλη λύση είναι η επιλογή να μαγειρέψετε. Φθηνά, οικονομικά και με υλικά της επιλογής σας.
Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε ορισμένες, εύκολες, γρήγορες και καλοκαιρινές συνταγές για εσάς και τη παρέα σας:


- Δροσιστείτε με απογευματινό παγωτό. Φτάσατε αισίως στο απόγευμα και θέλετε να δροσιστείτε με κάτι; Ε τότε σίγουρα ένα παγωτάκι δε μπορεί να σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού. Απολαύστε το χωρίς ενοχές!

- Φάτε προτού βγείτε για ποτό. Αν σκοπεύετε να το κάψετε μέχρι πρωίας με ποτό και χορό, τότε θα πρέπει απαραίτητα να φάτε κάτι λιπαρό, κάτι για να σας κρατήσει και να σας προστατεύσει από το αλκοόλ. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι μια πρόχειρη μακαρονάδα, μερικά κομμάτια πίτσα, ένα πεϊνιρλί, ένα σάντουιτς ή γενικά κάτι που να περιέχει άμυλο. Διαφορετικά προτιμήστε μία ελαφριά σαλάτα εποχής ή ένα γιαούρτι με φρούτα.

- Δε χρειάζετε να γίνεστε τύφλα από το ποτό. Ένα με δύο (μονά και όχι διπλά) ποτάκια είναι ικανά να σας φτάσουν στο κέφι. Μπορείτε βέβαια να προτιμήσετε τα κατα τόπους beach bars και τα δροσιστικά τους cocktails. Όπως και να 'χει διακοπές κάνετε, δε συμμετέχετε στο Oktoberfest της Γερμανίας! Είναι προτιμότερο να έχετε τον έλεγχο του εαυτού σας σε ένα μέρος που δε ξέρετε.


5. Τρόποι μετακίνησης. Αν έχετε επιλέξει ένα μέρος που διαθέτει οργανωμένο αστικό δίκτυο συγκινωνιών, τότε προτιμήστε το και βγάλτε από πάνω σας το βάρος των καυσίμων και του παρκαρίσματος. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, που θέλετε ένα προσωπικό μέσο μετακίνησης προτιμήστε να πάρετε μαζί σας το δικό σας αυτοκίνητο. Αν το δικό σας αυτοκίνητο είναι καλό, ακριβό και καινούργιο, μάλλον προτιμήστε να νοικιάσετε στο νησί ένα παπάκι. 

 
Αν είναι μεγάλο το νησί ή υπάρχουν άλλου είδους προβλήματα (πχ ναυτία, φόβος στο μηχανάκι κλπ), δεν υπάρχει λόγος για καταπίεση. Διακοπές είστε. Θα έχετε μία επιβάρυνση από την ενοικίαση του αυτοκινήτου. Προσπαθήστε να νοικιάσετε όσο το δυνατόν πιο μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο και όσο το δυνατόν λιγότερες μέρες. Για παράδειγμα, νοικιάστε το μόνο για 3-4 μέρες που θα προγραμματίσετε να κάνετε το γύρο του νησιού.
 Ορισμένες διαδικτιακές λύσεις στο θέμα της μετακίνησης μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Και πάνω απ' όλα να οδηγείτε με προσοχή και ασφάλεια, διότι είστε σε ένα μέρος που δεν ξέρετε καλά τους δρόμους, τη σήμανση και κυρίως την οδική συμπεριφορά των ντόπιων οδηγών.


Τέλος, η συμβουλή μας όσον αφορά τις διακοπές σας, είναι σε όποιο μέρος επιλέξετε να πάτε φροντίσετε να επισκεφθείτε τα αξιοθέατά του.

Για πληροφορίες σχετικά με τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας μπορείτε να διαβάσετε στο VK Blog το άρθρο:
"
Πάμε για μπάνιο! Οι κορυφαίες ελληνικές παραλίες".



Μερικές τελευταίες χρήσιμες συμβουλές

  • Εχετε μαζί σας μερικά βασικά τηλέφωνα: αστυνομία, ιατρείο κλπ.

  • Εχετε μαζί σας τον τραπεζικό λογαριασμό (βιβλιάριο) και τον αριθμό IBAN του τραπεζικού λογαριασμού σας. Αν ξεμείνετε, μπορούν με το IBAN να σας στείλουν αυθημερόν χρήματα στο λογαριασμό σας. Οσοι έχτε μεγαλύτερη ανασφάλεια, μπορείτε να πάρετε μαζί σας την χρεωστική ή/και την πιστωτική κάρτα. Μόνο για επείγουσες περιπτώσεις.
     
  • Να γνωρίζετε αν τυχόν έχετε σε κάποια πράγματα αλλεργία και μην ντρέπεστε να τα πείτε στην παρέα σας. Σε περίπτωση αλλεργικού σοκ θα καταλάβουν πιο εύκολα και γρήγορα οι άνθρωποι γύρω σας τι έχετε πάθει και θα σας βοηθήσουν. Αν έχετε πρόβλημα αλλεργίας, πάρτε μαζί τα φάρμακά σας. 

  • Προμηθευτείτε βασικά φάρμακα και πρώτες βοήθειες: παυσίπονα (όχι ασπιρίνη), Betadine, βαμβάκι, γάζα, κρέμα για τα τσιμπήματα, κρέμα για το έγκαυμα (δεν είναι δύσκολο να καούμε από τον ήλιο) και κάτι για τη διάρροια και τις αλλεργίες. Ρωτήστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.
     
  • Να έχετε μαζί σας, πάντα, προφυλακτικά.

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! 

(VK σχόλιο: Προτιμήστε ελληνικούς προορισμούς, το έχουμε ανάγκη αυτή τη περίοδο.)



Δημ. δομή: www.eranistis.gr